Regizorul artistic Vasile Manta, care şi-a dedicat viaţa teatrului radiofonic, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunţat, joi, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o activitate începută încă de la vârsta de 9 ani, Vasile Manta şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului radiofonic, peste 4 decenii fiind pe rând interpret, regizor tehnic, realizator, inginer de sunet şi regizor artistic.

Vasile Manta a absolvit pe rând Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică, şi Facultatea de regie Teatru, Academia de Arte Luceafărul. A obţinut diploma de licenţă la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş şi ulterior doctoratul în specialitatea Teatru.

Prin cei peste 40 de ani de activitate neîntreruptă a îmbogăţit teatrul naţional radiofonic cu regia artistică şi coloana sonoră a mii de spectacole şi emisiuni scenarizate la care se adaugă sute de roluri interpretate în faţa microfonului în perioada copilăriei.

Vasile Manta a făcut parte din echipele de realizatori a numeroase piese premiate de UNITER, obţinând şi distincţii internaţionale. A lucrat alături de importanţi regizori şi profesionişti de radio.

„Pentru întreaga dumneavoastră activitate şi o viaţă exemplară, dedicată teatrului radiofonic, Radio România vă mulţumeşte, Domnule Vasile Manta!”, a transmis Societatea Română de Radiodifuziune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.