Regizorii Ridley Scott, cunoscut pentru filme ca „Thelma & Louise” (1991), „Gladiator” (2000) şi „The Martian” (2015), şi Asif Kapadia, premiat cu Oscar pentru documentarul „Amy” (2015), au anunţat colaborarea pentru adaptarea volumului bestseller „Sapiens: Scurtă istorie a omenirii/ Sapiens: A Brief History of Humankind”, scris de profesorul israelian Yuval Noah Harari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adaptarea va explora drumul parcurs de om până când a devenit specia dominantă pe planetă. Scott va produce filmul, iar Kapadia îl va regiza. 

„Este o carte care schimbă modul în care vezi lumea şi adaptarea noastră ar trebui să facă acelaşi lucru, să fie un fel de semnal de alarmă legat de ceea ce suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm”, a spus Kapadia, citat de The Hollywood Reporter. 

În completare, Scott a afirmat: „De mai mulţi ani, eu şi Asif am căutat un proiect la care să colaborăm, iar «Sapiens» are toate elementele care îl vor face foarte antrenant, dar şi cu importanţă istorică”.

Harari, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a transmis: „Sperăm să amestecăm ştiinţa cu ficţiunea, istoria, drama şi geniul, pentru a aduce la viaţă incredibila călătorie a speciei noastre, care a început ca un animal insignifiant şi este pe punctul de a deveni un dumnezeu”.

„Sapiens” a fost vândut în peste 8 milioane de copii în întreaga lume, de la publicarea lui în 2011, iar printre cititorii volumului s-au numărat Barack Obama, Bill Gates şi Mark Zuckerberg.

Scott şi Kapadia au cumpărat drepturile de la WME în 2017, iar dezvoltarea proiectului este susţinută de Wellcome.

Filmul va fi o coproducţie Scott Free Productions şi On The Corner Films, iar producători executiv pentru Scott Free vor fi Jack Arbuthnott şi David Zucker, în timp ce din partea On The Corner, Asif Kapadia şi James Gay-Rees.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.