Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii le-a adresat, joi, britanicilor un mesaj, în care a reamintit cetăţenilor "să-şi schimbe obiceiurile", pentru că fiecare "are de jucat un rol vital" în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana, care de joi se află la Castelul Windsor, cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut, a publicat un mesaj pe Instagram în care le reaminteşte cetăţenilor din Regatul Unit că sunt "rugaţi să-şi schimbe obiceiurile", pentru că fiecare are "un rol vital de jucat", dar că sunt "capabili să răspundă acestei provocări", pandemia de coronavirus. 

Potrivit Daily Mail, suverana, în vârstă de 93 de ani, a ajuns la Windsor împreună cu soţul ei prinţul Philip, 98 de ani, cu elicopterul de la Sandringham. 

"Philip şi cu mine vom sosi astăzi la Windsor", a scris ea. "Suntem conştienţi că mult persoane şi familii, din Regatul Unit şi din toată lumea, trăiesc o perioadă de mare incertitudine şi îngrijorare". 

"Suntem toţi rugaţi să ne schimbăm obiceiurile pentru binele comun al comunităţilor în care trăim şi, în special, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili", a adăugat ea.

Mai mult de 2.700 de cazuri confirmate de Covid-19 au fost deja înregistrate în Marea Britanie. 

"În perioade ca acestea, îmi amintesc că istoria naţiunii noastre a fost construită de indivizi şi de comunităţi care s-au unit pentru a lucra împreună, concentrându-se pe eforturile lor pentru un obiectiv comun", a mai scrie regina. 

Suverana a fost recunoscătoare "oamenilor de ştiinţă, personalului medical, serviciilor de urgenţă şi celor publice" pentru "expertiza şi angajamentul lor". Dar a adăugat că "avem un rol vital de jucat în calitate de indivizi (...). Vă asigur că familia mea şi cu mine suntem pregătiţi să-l jucăm pe al nostru". 

Ea a încheiat mesajul într-o notă de speranţă: "Sunt sigură că suntem pregătiţi să răspundem acestei provocări". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.