Regele Harald V al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, a fost din nou spitalizat din cauza unei infecţii, a anunţat luni Palatul Regal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat pe tron de 32 de ani, suveranul a fost internat la Spitalul Naţional din Oslo pentru o cură de antibiotice administrată intravenos şi va rămâne aici „timp de câteva zile”, a declarat Palatul într-un comunicat. 

Harald V, ale cărui funcţii sunt esenţial simbolice, a fost de mai multe ori internat în ultima vreme pentru diverse probleme de sănătate: Covid, operaţie la genunchi, operaţie la inimă, tulburări respiratorii şi infecţii. Se deplasează cu dificultate, cu ajutorul cârjelor. 

Suveranul, sportiv şi skipper emerit, care a participat în special la Campionatele Mondiale de Iahting de la sfârşitul lunii iulie la Geneva, a refuzat întotdeauna să abdice.

Nepotul lui Haakon al VII-lea domneşte în această ţară scandinavă din 17 ianuarie 1991.

Nepot al Reginei Maud, fiica cea mai mică a lui Edward al VII-lea al Regatului Unit, el ocupă locul 82 în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii de la moartea în septembrie a Reginei Elizabeth II. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.