Rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, Nicolae Istudor, a declarat vineri pentru Agenţia de presă News.ro că, în ceea ce priveşte situaţia şantierului Nanu Muscel din Bucureşti, a fost luată în calcul varianta de a formula o plângere penală împotriva lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii care a decis stoparea lucrărilor la casa din centrul Capitalei, şi că ASE a câştigat cele două procese cu organizaţiile care cereau închiderea şantierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Culturii ne spune că nu mai are nicio treabă, că este problemă judiciară. Noi am câştigat procesele cu cele două organizaţii (ProDoMo şi Societatea Academica din România - SARO, n.r.), iar acum Inspectoratul de Stat în Construcţii nu vrea să dea drumul. Astăzi (vineri, n.r.) am făcut o adresă la Ministerul Dezvoltării Regionale. Probabil, pe cei de la Inspectorat i-a supărat că am contestat procesul verbal”, a declarat Nicolae Istudor pentru News.ro.

Pentru că de la momentul suspendării lucrărilor beneficiarul - ASE - plăteşte daune constructorului, Nicolae Istudor spune că a luat în calcul varianta de a-l da în judecată pe fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

”Dacă instanţa spune ce spune, l-am putea da în judecată pe fostul ministru Alexandrescu. Noi pierdem bani. Am luat în calcul varianta de a formula o plângere penală. Dumnealui a ieşit la televizor şi a spus să se oprească lucrările şi m-a ameninţat la telefon că mă arestează dacă nu închid şantierul”, a mai spus Istudor.

Bugetul alocat lucrărilor la Casa Nanu Muscel a fost de 28 de milioane de lei, iar costurile propriu-zise, potrivit declaraţiilor rectorului Academiei de Studii Economice, sunt de 24 de milioane de lei.

”Şantierul nu trebuia închis. Noi am făcut totul cu autorizaţie de la Ministerul Culturii”, a mai afirmat Istudor.

Vlad Alexandrescu nu a răspuns solicitării News.ro până la momentul publicării acestei ştiri.

Vlad Alexandrescu, la Casa Nanu Muscel (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)
Vlad Alexandrescu, la Casa Nanu Muscel (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Casa Nanu Muscel este clasată monument istoric B-II-m-B-21064.

La începutul lunii noiembrie, Nicolae Istudor declara pentru News.ro că şantierului din Piaţa Romană Nr. 7 este organizat pentru a renova clădirea, nu a o distruge. 

Pe 31 martie, ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a cerut Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti să oprească lucrările la Casa Nanu Muscel, din Piaţa Romană, deoarece au fost făcute intervenţii fără aviz.

La începutul lunii aprilie, Inspectoratul Regional de Construcţii Bucureşti - Ilfov a dispus încetarea lucrărilor la casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană Nr. 7, după ce a constatat o serie de nereguli, în cadrul unui control efectuat pe 1 aprilie, ca urmare a solicitării primite de la ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, se arăta într-un răspuns oficial transmis agenţiei de presă News.ro de reprezentanţii instituţiei.

Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti a declarat, la finalul lunii noiembrie, pentru Agenţia de presă News.ro, că reprezentanţii Comisiei municipale au dat de înţeles, la întâlnirea pe care au avut-o, că şantierul Nanu Muscel a fost închis ilegal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.