În octombrie, la History Channel, actorul Paul Ipate şi aventuriera Simina Cernat pornesc în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, precum şi a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc, în prima producţie locală intitulată "Misterul Aurului Dacic". Vor fi poveşti surprinzătoare despre originea industriilor americane ale alcoolului, jocurilor de noroc, sexului şi tutunului în "Viciile care au schimbat lumea", precum şi povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei în "Istoria Armelor". Telespectatorii vor pătrunde în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet cu "Aşii Amanetului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Misterul aurului dacic" va avea premiera luni, 31 octombrie, de la ora 21.00. 

În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ţinut în care se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate şi vârfurile împădurite.

Pornind de la Roma antică şi sfârşind până în vârfurile Munţilor Orăştie şi în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experţi locali şi căutători de aur şi care s-au cufundat în misterele şi pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul şi Simina în grote, în râuri, păduri adânci şi mine abandonate, dar şi la înălţime, ghidaţi de tehnologia cu infraroşu.

Cu determinare şi umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenţie aurul, artefactele, bijuteriile, monede şi comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri prin ţinuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă? Paul şi Simina stau de vorbă cu experţi mondiali din Italia, Germania şi România despre tezaurul nedescoperit şi despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viaţă evenimentele şi mitologia obscură din vremurile Daciei Antice.

Actorul Paul Ipate şi aventuriera Simina Cernat vor fi ghizi în această călătorie în trei părţi în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, precum şi a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc.

"Aşii Amanetului" | Sezonul 23 | Episoade noi, din 2 noiembrie, duminica, ora 12.00.

Cu mult înainte de bănci şi bancomate, au existat magazinele de amanet. Amanetul a fost prima formă a creditului de nevoi personale din Statele Unite până în anii ‘50, iar în zilele noastre, aceste magazine de amanet încă ajută oamenii să se întâlnească.

La magazinul Gold & Silver Pawn Shop de la marginea oraşului Las Vegas, trei generaţii ale familiei Harrison conduc la comun afacerea.

Cele 12 noi episoade vor aduce în prim-plan descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, dar şi momente autentice din viaţa celor trei bărbaţi supranumiţi "Aşii Amanetului", respectiv tatăl Rick, fiul Corey şi prietenul din copilărie Chumlee, care conduc împreună magazinul de amanet Gold & Silver, de la marginea oraşului Las Vegas.

"Viciile care au schimbat lumea" începe pe 10 octombrie, luni, de la ora 21.00.

Acest documentar în trei părţi dezvăluie poveştile surprinzătoare despre originea industriilor americane ale alcoolului, jocurilor de noroc, sexului şi tutunului şi despre antreprenorii ambiţioşi şi notorii care au construit unele dintre cele mai mari averi din istorie satisfăcând poftele naţiunii.

Pe parcursul a aproape o sută de ani, în secolele al -XIX-lea şi al XX-lea, lupta pentru alcool, jocuri de noroc, sex şi tutun a definit experienţa culturală americană şi a ajutat ţara să ajungă la maturitate. Era o perioadă în care prezervativele erau ilegale, fumatul era omniprezent, iar alcoolul a fost scos în afara legii, apoi legalizat din nou.

Seria "Viciile care au schimbat lumea" spune povestea inedită a pionierilor îndrăzneţi ai industriile alcoolului, sexului şi pariurilor, printre care Jack Daniel, Adolphus Busch, Buck Duke şi Julius Schmid, care au scos aceste plăceri din umbră şi le-au adus în atenţia publicului larg pentru a construi unele dintre cele mai mari imperii comerciale din istoria Americii. Succesele şi eşecurile lor au pus, deopotrivă, bazele loteriei de stat, ale Revoluţiei Sexuale şi ale Oraşului Păcatului.

Fiecare episod de două ore este presărat cu detalii istorice uimitoare, dramatizări captivante, interviuri cu experţi şi personaje fascinante care operează de ambele părţi ale legii.

Serialul începe cu povestea orfanului Jasper "Jack" Daniel, luat în primire de un fermier şi predicator local, lucrează cot la cot cu un fost sclav la distilarea unui alcool limpede şi lipsit de aromă, pe bază de porumb, cunoscut astăzi sub numele de whisky american.

În St. Louis, un imigrant german pe nume Adolphus Busch preia fabrica de bere a socrului său, aflat în dificultate, şi îşi propune să creeze o bere mai gustoasă, cunoscută în cele din urmă sub numele de Budweiser.

Între timp, Buck Duke îşi pune în aplicare planul de a vinde tutun în fiecare tabacherie, farmacie sau mercerie din America, devenind astfel a treia cea mai bogată persoană din ţară, cu un produs nou - ţigareta. Iar în New York, Julius Schmid, un muncitor de la fabrica de cârnaţi, începe să revoluţioneze contracepţia în America, folosind învelişurile naturale pentru a fabrica prezervative, pe care trebuie să le vândă în mod clandestin, deoarece acestea sunt ilegale.

Celelalte două episoade prezintă povestea lui Stephanie St. Clair care operează un joc ilegal de noroc în cartierul ei din Harlem, atragând atenţia mafiei newyorkeze şi inspirând crearea sistemului loteriei de stat; Billy Wilkerson îşi propune să construiască un "cazino de lux" care va redefini industria cazinourilor şi va crea „Fâşia” din Las Vegas; iar veteranul de război ajuns şomer Hugh Hefner creează o nouă revistă seducătoare, diferită de tot ce a văzut lumea până acum.

"Istoria armelor", premiera joi, 20 noiembrie, de la ora 21.00. 

Seria documentară în 10 episoade "Istoria armelor" prezintă povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei. Producţia dezvăluie evoluţiile armelor care au îmbunătăţit adesea progresul tehnic al vremurilor respective şi investighează încercările disperate ale oamenilor de a îmblânzi puterea distructivă a unor instrumente de război tot mai noi. "Istoria armelor" este mult mai mult decât o investigaţie tehnică, relevând legătura dintre dezvoltarea unui nou dispozitiv militar şi consecinţele utilizării sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.