"Ready Player One", romanul de debut al lui Ernest Cline, care apare la editura Nemira, este o poveste ce întruneşte toate condiţiile pentru a fi iubită de fanii science ficiton, de cinefili şi de pasionaţii de gaming sau de cultura pop a anilor ’80. Lectura face referire la jocuri populare precum "Everquest" sau "World of Warcraft" sau la filme şi seriale cult, printre care "Star Trek", "Firefly" şi "Matrix".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit editurii Nemira, "în 2045, lumea noastră nu este locul în care ai vrea să trăieşti. Singurele momente când Wade Watts se simte în viaţă sunt atunci când evadează în OASIS, o utopie virtuală vastă, unde aproape toţi oamenii îşi petrec zilele. Când excentricul creator al OASIS-ului moare, lasă în urmă o mulţime de enigme bazate pe obsesia lui pentru cultura pop din deceniile trecute. Iar cine le va rezolva primul va moşteni imensa lui avere şi controlul total asupra OASIS. Wade reuşeşte primul să rezolve puzzle-ul cu care începe jocul. Deodată intră în joc cu rivali care sunt gata să ucidă pentru premiul cel mare. Cursa pe viaţă şi pe moarte a început şi nu poate supravieţui decât dacă o câştigă".

"Fermecătoare. Un amestec între "Fabrica lui Willy Wonka" şi "Matrix", este comentariul din USA Today, iar Entertainment Weekly numeşte cartea "originală şi imaginativă". 

Ernest Cline s-a născut în Ohio, pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist şi performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri si la multe proiecte. Scenariile sale au dus la apariţia unor producţii. "Ready Player One", romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achiziţionat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmând să scrie scenariul. Armada, continuarea primei sale cărţi, a apărut în anul 2015 la aceeaşi editură americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.

Ecranizarea lui Steven Spielberg intră în cinematografele din România pe 29 martie şi este o producţie Warner Bros. Pictures şi Amblin Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures, distribuită de Vertical Entertainment.

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii la preţ redus, de 35,9 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.