Radio România Cultural va lansa, miercuri, o campanie dedicată Centenarului Marii Uniri, prin care, pe tot parcursul anului, în fiecare zi, oameni simpli, de orice vârstă, pregătire şi statut social, dar şi celebrităţi vor spune ce înseamnă pentru ei un veac de naţiune română unită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul campaniei „Centenarul meu”, în fiecare zi, de luni până duminică, în emisiunile de actualitate ale postului, vor putea fi ascultate scurte definiţii ale Centenarului date de locuitorii României şi de celebrităţi reporterilor Radio România Cultural.

Campania va începe miercuri, cu muzicianul Mircea Baniciu, care spune că, la 100 de ani de la Unire, ”ar trebui să fim mai civilizaţi, mai dezvoltaţi, dacă lucrul acesta ar fi fost posibil şi n-am fi avut anii aceia de comunism care ne-au dat înapoi, ar trebui să fim poate mai uniţi, (…) ar trebui să fim mai bucuroşi că suntem români, (…) şi cred că ar trebui să mai punem osul la treabă”.

Campania se va încheia la finalul anului, toate răspunsurile fiind adunate într-o secţiune pe site-ul postului de radio.  

Toţi ascultătorii care vor să ne spună ce înseamnă Centenarul pentru ei pot scrie pe adresa cultural@rornet.ro, unde sunt invitaţi să lase un număr de contact pentru a fi înregistraţi şi difuzaţi în campania „Centenarul Meu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.