Queen's Theatre din West End va fi redenumit pentru a marca a 90-a aniversare a compozitorului american Stephen Sondheim, în martie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compozitorul şi textierul, premiat cu Oscar pentru „cel mai bun cântec” - „Sooner or Later (I Always Get My Man)" (1990, „Dick Tracy”) -, va fi primul artist în viaţă după care va fi numit un teatru din West End (Londra) şi Broadway (New York).

În 2010, când compozitorul a împlinit 80 de ani, Henry Miller's Theatre de pe Broadway a devenit Stephen Sondheim Theatre.

Rebranduirea instituţiei londoneze va fi făcută după finalizarea lucrărilor de renovare.

Queen's Theatre a fost inaugurat în 1907. O parte din el a fost distrusă în bombardamentele din 1940, iar timp de două decenii teatrul a rămas închis. Acum, el va fi închis pe 13 iulie şi va fi redeschis pe 18 decembrie, iar proprietarii speră să readucă spaţiul la forma de dinaintea războiului.

„Sunt satisfăcut, cum spuneţi în engleza britanică, la un nivel pe care nu mi l-aş fi imaginat. Sau, cum spunem în engleza americană, este extraordinar”, a spus Sondheim, citat de BBC.

Noul numitul Sondheim Theatre va găzdui în continuare „Les Miserable”, spectacol care împlineşte 35 de ani.

Sondheim, originar din New York, a semnat muzica unor spectacole ca „A Funny Thing Happened on the Way to the Forum”, „Company”, „A Little Night Music”, „Follies”, „Pacific Overtures”, „Sweeney Todd”, „Merrily We Roll Along”, „Sunday in the Park With George”, „Into the Woods”, „Assassins and Passion”. El a scris versuri pentru musicalurile „Gypsy” şi „West Side Story”.

De-a lungul carierei a fost recompensat, între altele, cu opt trofee Tony, inclusiv unul pentru întreaga activitate, opt premii Grammy, un Pulitzer, un trofeu Olivier, iar în 2015 a primit Presidential Medal of Freedom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.