Programul CinEd - European Cinema Education for Youth va fi reluat, sâmbătă, la cinema Elvire Popesco, unde, între orele 13.00 - 16.00, va avea loc prima sesiune de formare din acest an, adresată profesorilor de gimnaziu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participarea este gratuită, iar pregătirea va fi coordonată de criticul de film Gabriela Filippi, transmite Societatea Culturală NexT. Profesorii se pot înscrie prin trimiterea unui e-mail la cined@nextproject.ro.

Filmele din catalogul CinEd sunt disponibile într-o varietate de formate ce vor putea fi proiectate în spaţii diverse, inclusiv în săli de clasă sau biblioteci. Platforma online este uşor de folosit de către facilitatorii educaţionali care doresc să participe la iniţiativă şi să organizeze proiecţii pentru elevi. Accesul este gratuit atât pentru descărcarea filmelor cât şi pentru accesarea materialelor pedagogice.

Activităţile educaţionale pe care le propune programul CinEd ajută în mod activ la dezvoltarea abilităţilor elevilor de a analiza, înţelege şi interpreta un mesaj audio-vizual, contribuind la formarea unui public activ, precum şi la apropierea de cinematografie ca artă şi industrie.

Printre oraşele în care programul CinEd va ajunge anul acesta, al doilea de la iniţierea programului, se numără Bucureşti, Braşov, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Alexandria şi Târgovişte.

CinEd este un proiect iniţiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Societatea Culturală NexT (pentru nivelul gimnazial şi liceal) şi de Asociaţia Culturală Macondo (pentru nivelul primar). CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/Media al Uniunii Europene.

În 2016, pentru gimnaziu şi liceu, Societatea Culturală NexT a organizat în cadrul programului CinEd training-uri pentru 211 cadre didactice şi bibliotecari publici din şase oraşe, precum şi proiecţii gratuite pentru tineri, în 14 localităţi din ţară. La activităţi au participat peste 1.300 de elevi, din clasele V – XII.

CinEd - European Cinema Education for Youth este o iniţiativă de cooperare europeană, care a debutat anul trecut prin efortul comun al mai multor organizaţii culturale din şapte state - Franţa, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Începând cu 2017, Finlanda s-a alăturat efortului comun pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice în randul tinerilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.