Societatea de producţe a serialului Netflix "The Crown" şi-a prezentat scuze faţă de doi actori principali, în centrul unei polemici legate de salariul unui actor care îl interpretează pe prinţul Philip, mai bine plătit decât Claire Foy, care joacă rolul reginei Elisabeta a II-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne cerem scuze faţă de Claire Foy şi de Matt Smith, minunaţi actori şi prieteni", a declarat Left Bank Pictures, filiala britanică a studiourilor Sony Pictures Television, într-o declaraţie transmisă marţi pentru AFP. 

Left Bank a precizat că actorii nu erau la curent cu dezechilibrul care exista între salariile lor. 

Studioul şi-a exprimat sprijinul pentru mişcarea, născută ca urmare a cazului "Weinstein" şi este în favoarea unei mai bune reprezentări a femeilor în industria de cinema şi televiziune, însoţită de un tratament în mod egal în ceea ce priveşte salariul. 

Left Bank afirmă că a iniţiat un dialog cu filiala britanică a mişcării "Time's Up", precum şi cu reprezentanţii asociaţiei "ERA 50:50", care militează pentru egalitatea dintre femei şi bărbaţi în mediile de televiziune şi de teatru din Regatul Unit. 

"De acum, nimeni nu va fi mai bine plătit decât regina", a afirmat, săptămâna trecută, Suzanne Mackie, una dintre producătoarele serialului, într-o conferinţă de presă în Israel. 

Claire Foy va fi înlocuită de Olivia Colman pentru a o interpreta pe regina Elsabeta mai în vârstă, în sezonul trei al filmului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.