Un nou prestigios premiu francez, Prix Millepages 2019, a fost acordat romanului "Solenoid", de Mircea Cărtărescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După Prix Transfuge 2019, ”Solenoid” a primit ieri un nou premiu francez prestigios, Prix Millepages 2019. Dacă adaug că a fost şi short-listed pentru Medicis Etranger, ca şi numeroasele cronici în cele mai prestigioase publicaţii, pot spune că romanul mi-a depăşit cu mult aşteptările pentru spaţiul francez (în care am avut o receptare mediocră până acum). La toate acestea au contribuit decisiv editura ”Noir sur Blanc” şi minunata traducătoare Laure Hinckel, cărora le mulţumesc pentru tot", a scris autorul pe Facebook. 

Prix Millepage 2019 pentru literatură străină a revenit romanului "Solenoid", apărut în Franţa la editura Noir sur Blanc, şi pentru "Ici n'est plus ici", de Tommy Orange (Albin Michel). 

"Solenoid" a apărut în România la editura Humanitas.

Mircea Cărtărescu (n. 1956) este poet, prozator, eseist, publicist, critic literar şi profesor în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Cărţile lui Mircea Cărtărescu au fost traduse în zeci de limbi, primind numeroase premii, ca cele din partea Academiei Române, a Uniunii Scriitorilor din România şi din Republica Moldova, a Ministerului Culturii, a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi a Asociaţiei Editorilor din România. De asemenea, pe lângă Premiul "Thomas Mann" pentru Literatură şi Premio Formentor de las Letras, primite în anul 2018, Mircea Cărtărescu a mai primit, printre alte distincţii, Premiul Internaţional pentru Literatură „Haus der Kulturen der Welt“, Berlin (2012), Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Poezie de la Novi Sad (2013) şi Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană (2015).

"Solenoid" a apărut anul acesta şi în limba suedeză, la editura Albert Bonnier, şi în limba germană, la editura Zsolnay, în traducerea lui Enest Wichner. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.