Prinţul Harry a declarat marţi că el l-a „avertizat” pe patronul Twitter că platforma sa joacă un rol periculos în mobilizarea de extremişti pro-Trump în ajunul revoltei de la Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut schimb de mesaje cu Jack (Dorsey)”, patronul reţelei de socializare, a povestit prinţul Harry într-o conferinţă online organizată de Wired, o revistă americană specializată în tehnologii. L-am avertizat că platforma permite (utilizatorilor) să organizeze o lovitură de Stat”, a continuat el. „Acest e-mail a fost trimis cu o zi înainte şi nu am primit răspuns”, scrie AFP. 

La sfârşitul lui 2020, zvonul fals privind alegeri trucate, răspândit de fostul preşedintele american Donald Trump, a alimentat furia numeroşilor conservatori şi conspiraţionişti. Sute de persoane au pătruns în clădirea Congresului în timpul validării victoriei lui Joe Biden pe 6 ianuarie. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în timpul sau după atac. 

În acest context, Facebook, Twitter şi alte mari platforme l-au interzis pe Donald Trump şi mişcările extremiste implicate în revolte. 

Toate, conştiente de riscuri, au luate deja măsuri pentru a încerca să oprească dezinformarea şi recrutarea de către organizaţiile de extremă dreapta. Ele au fost considerate insuficiente de mulţi aleşi şi ONG-uri. 

Twitter a refuzat să comenteze afirmaţiile prinţului Harry.

„Internetul devine un bârlog al urii, divizării şi minciunilor. Nu este normal. Mai ales pentru oricine are copii”, a continuat el în timpul discursului despre dezinformare. „În calitate de fiinţe, în calitate de indivizi care au capacitatea de a face alegeri şi de a lua decizii, reţelele ar putea să-şi facă mai multe griji cu privire la siguranţa persoanelor”, a dezvoltat el. 

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia sa Meghan Markle s-au retras din monarhia britanică în 2020. Ei s-au mutat în Los Angeles şi semnează contracte profitabile, în special cu Netflix şi Apple TV+. Harry a acceptat şi un post de conducere în cadrul unei companii de coaching cu sediul în San Francisco. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.