Prinţul Charles a vizitat joi expoziţia „Transylvania Florilegium”, care celebrează unicitatea şi diversitatea patrimoniului natural românesc, deschisă la Institutul Cultural Român de la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul de Wales a fost primit de Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit, de Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, cărora li s-au alăturat Sir Nicholas Pearson şi Lady Henrietta Pearson, iniţiatorii expoziţiei şi albumului aferent.

Printre invitaţi s-au numărat o parte dintre cei 36 de artişti din întreaga lume care semnează cele 124 de acuarele, personalităţi ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi diplomaţi şi diplomaţi culturali afiliaţi misiunilor româneşti din Londra şi parteneri ai acestora, a transmis ICR Londra.

Prinţul Charles, un adept al metodelor tradiţionale de exploatare a resurselor naturale, a vizitat şi o expoziţie culinară cu produse bio şi artizanale româneşti propusă de chef-ii restaurantului Musiu din Timişoara, recent inclus în prima ediţie a Ghidului Gault & Millau România, şi a degustat o Crâmpoşie Selecţionată de la cunoscuta casă de vinuri Avincis din Drăgăşani.

La final, înaltul oaspete a primit în dar din partea preşedintelui ICR un album şi o operă de artă creată special de artistul Mihai Ţopescu, iar din partea ambasadorului României, un stilou inspirat de creatorul acestui instrument de scris, românul Petrache Poenaru.

Cu această ocazie, prinţul Charles a vizitat pentru a doua oară sediul londonez al Institutului Cultural Român, după ce, în anul 2014, a acceptat invitaţia de a participa la vernisajul unei expoziţii de peisaje transilvane, care a fost realizată, la fel ca „Transylvania Florilegium”, la propunerea şi cu sprijinul său. 

Albumul de lux „Transylvania Florilegium”, îngrijit de reputatul profesor şi botanist John Akeroyd, cu o prefaţă semnată de însuşi Prinţul de Wales, va apărea în două volume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.