Principesa Sofia a României expune, începând de miercuri, în foaierul sălii Media a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, 50 de peisaje fotografice realizate în Franţa şi va lansa o colecţie de 36 de imagini de artă sub formă de cărţi poştale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată ”Elementele naturii”, expoziţia va fi deschisă la ora 19.00 şi va putea fi vizitată până pe 10 mai, de marţi până duminică, între orele 14.00 - 18.30. Accesul se face prin faţa teatrului, pe la intrarea de la sala Media.

Cele 50 de peisaje fotografice au fost realizate de principesa Sofia în regiunea Bretania, în ultimii doi ani. Colecţia de 36 de fotografii de artă ”Ultramarine” va fi lansată sub formă de cărţi poştale, care poartă semnătura principesei. Imaginile au fost realizate de principesa Sofia în Bretania şi au ca temă oceanul.

Colecţia de cărţi poştale ”Ultramarine” va putea fi cumpărată de la standul de carte al editurii Curtea Veche, amenajat în foaierul Sălii Media.

La eveniment vor participa şi vor lua cuvântul principesa Sofia, Ion Caramitru, directorul general al TNB, maestrul Ştefan Câlţia şi Iren Arsen, directorul Curtea Veche Publishing.

Alteţa Sa Regală intenţionează anul viitor să inaugureze o expoziţie de fotografie de artă cu peisaje din România, realizate în cele patru anotimpuri.

Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a regelui Mihai şi a reginei Ana. S-a născut la Atena, în Grecia, pe 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După decembrie 1989, principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, principesa moştenitoare Margareta.

În ianuarie 1990, principesa Sofia şi principesa Margareta au venit pentru prima dată în România. Au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al fundaţiei, principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare.

În 1995, principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

Fiica principesei Sofia, Elisabeta-Maria Biarneix, s-a născut la Argenteuil (Franţa), în 1999. Principesa şi-a numit fiica după cele două regine ale României, Elisabeta şi Maria. În prezent, principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.