Primul serial de teatru pentru copii, „Godottino”, va debuta sâmbătă, la ora 11:00, la Teatrul Godot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţie originală, „Godottino” este o provocare adresată tinerei generaţii de a fi „cool” prin curiozitatea nativă şi „smart” prin alegerile făcute.

Primul episod - „Origini” - promovează conceptul de educaţie prin cultură şi va fi prezentat în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureştiului.

Personajul principal este Godottino, în vârstă de 9 ani, care are tot felul de curiozităţi, între care robotica. Pasiunea sa pentru ştiinţă îl va purta în aventuri haioase, dar nu lipsite de suspans, în timp ce teme actuale cu care societatea se confruntă, precum şi posibilele soluţionări, sunt schiţate şi adresate în contextul evoluţiei relaţiei dintre Godottino şi cei apropiaţi lui.

„Godottino” nu doar observă contextul social, ci propune soluţii pentru rezolvarea unor tensiuni şi situaţii, care pot apărea adesea, atât în mediul familial, cât şi in relaţiile cu prietenii, colegii şi profesorii de la şcoală.

Subiecte precum relaţiile de prietenie şi sentimentele mai mult sau mai puţin pozitive asociate acestora, mediul înconjurător şi sustenabilitatea, tehnologia şi folosirea ei într-un context pozitiv, relaţia câteodată tensionată cu părinţii, dar şi cât este ea de importantă pentru sănătatea emoţională sunt doar câteva din temele ce vor fi abordate în acest serial de teatru pentru copii, recomandat celor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani.

Următoarea reprezentaţie va avea loc sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 11:00. Bilete pentru spectacol pot fi achiziţionate online, de pe site-ul Teatrului Godot.

Scenariul şi regia sunt semnate de Gina Lazăr. Distribuţia este alcătuită din Andrada Fuscaş, Ana Maria Pop, Andreea Şovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuţ Popescu/ Valentin Paraschivu.

După spectacol, publicul e invitat în grădina Palatului Bragadiru pentru un brunch şi o expoziţie de robotică organizată de Universitatea de Robotică Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.