Artistul britanic Alastair Barford, care a pictat-o pe regina Elizabeth II acum câţiva ani, a realizat primul portret al noului monarh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regele Charles III a fost imortalizat pe pânză, o premieră de la urcarea pe tron în septembrie. Acest portret, realizat în ulei în două săptămâni, a fost prezentat. 

 

„Am vrut să reflect caracterul său cald şi sensibil, empatia care emana din interacţiunile lui cu oamenii”, a explicat pictorul, relatează Sky News. „Am vrut să prezint o expresie de simpatie”, adaugă el.

Presa britanică precizează că Charles III nu a pozat pentru realizarea acestui portret şi că Alastair Barford s-a bazat pe fotografii şi schiţe ale regelui pe care le-a realizat în timpul unei recepţii la Palatul Buckingham, în februarie anul trecut.

Pictorul este deja binecunoscut familiei regale: după cum relatează Daily Mail, acest fost beneficiar al Queen Elizabeth Scholarship Trust (un fond dedicat sprijinirii artizanilor britanici) a realizat un portret al Reginei Elizabeth II ăn 2015.

Deşi acest portret al lui Charles III a fost comandat de Buckingham, nu este un portret oficial. Va fi pe coperta Illustrated Coronation Edition, revistă apărută pe 30 martie, care va însoţi încoronarea regelui, programată la Londra pe 6 mai.

Acest nou portret este prezentat când Charles III începe, miercuri, prima vizită de stat ca monarh în Germania. În Franţa ar fi trebuit să aibă loc această primă vizită simbolică, între duminică şi miercuri. Dar din cauza mobilizării în faţa reformei pensiilor, Emmanuel Macron a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute amânarea vizitei regelui.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.