Primăria Municipiului Bucureşti vrea să preia Ansamblul Monumental Memorialul Renaşterii - „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei Române din decembrie 1989” din Piaţa Revoluţiei, precum şi schimbarea statutului lui din bun de interes public naţional în bun de interes public local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La propunerea primarului general Gabriela Firea şi ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre prin care este solicitat Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea MCIN în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a Ansamblului Monumental Memorialul Renaşterii.

„Imediat ce va fi preluat în administrare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, va aloca fondurile necesare pentru a restaura monumentul şi pentru a reamenaja zona din jurul acestuia, ulterior urmând a fi inclus în circuitul turistic al Bucureştiului”, a transmis Gabriela Firea într-un comunicat.

 

După preluare, monumentul de for public va fi administrat de CGMB, prin Administratia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul a fost amplasat în Piaţa Revoluţiei în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor, în 2004. El are 25 de metri înălţime, este realizat din granit şi bronz, iar autorul acestei lucrări este Alexandru Ghilduş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.