Primăria Timişoara a angajat, prin Centrul de Proiecte, şapte curatori şi experţi care vor fi responsabili de proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023. Fiecare dintre aceştia vor primi un salariu de 10.000 de lei pe lună, pentru o perioadă de doi ani şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un număr de 70 de candidaţi au aplicat pentru posturile de curatori şi experţi în cadrul apelului lansat de Centrul de Proiecte al municipiului Timişoara, iar dintre aceştia şapte au fost aleşi să fie responsabili de proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023.
 
Finaliştii sunt: Cosmina Goagea (Spania/România) – curatoarea Teritoriului „Locuri”, Corina Oprea (Suedia/România) – curatoarea Teritoriului „Oameni”, Matevž Čelik (Slovenia) – curatorul Teritoriului „Conexiuni”, Teodora Borgoff (România) – expertă educaţie şi mediere culturală, Corina Bucea (România) – expertă educaţie şi mediere culturală, Silviu Scrob (România) – expert în managementul producţiei culturale şi Oana Boca-Stănescu (România) – expertă în strategii de comunicare şi marketing.
 
Reprezentanţii Centrului de Proiecte precizează că selecţia membrilor Echipei Curatoriale Timişoara 2023 a fost făcută de o comisie formată din experţi independenţi: Adriana Babeti, Ştefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou şi Raluca Voinea.
 
”Ne exprimăm încrederea că această echipa va reuşi nu doar să readucă Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în prim-plan că unul dintre evenimentele culturale majore din România în următorii doi ani, dar şi să construiască un proiect cu impact pe termen lung, un proiect care să repună în mişcare energia civică şi creativă a tuturor cetăţenilor şi a locurilor în care aceştia trăiesc”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Centrului de Proiecte.
 
Potrivit Regulamentului apelului Centrului de Proiecte, membrii echipei curatoriale vor fi plătiţi pe perioada de determinată, până în martie 2024.
 
Fiecare dintre ei va primi un salariu de 10.000 de lei pe lună, pe baza de ”mandat şi rezultate”, după cum se precizează pe site-ului Centrului de Proiecte. În această suma nu sunt prevăzute sporuri, bonusuri ori prime.
 
Pe lângă cei şapte curatori care se alătură Centrului de Proiecte al Primăriei Timişoara, echipa numără alţi 12 angajaţi.
 
În luna iunie primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a anunţat că nu mai finanţează Asociaţia TM2023 şi că va derula proiecte prin propriul Centru de Proiecte înfiinţat în primărie în primăvara acestui an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.