Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România va fi inaugurată, pe 31 iulie, la Globalworth Tower din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeria este parte a proiectului Art&Tech District, iar ea va fi deschisă timp de trei săptămâni.

Proiectul îşi propune să promoveze tânăra generaţie de artişti români, implicând comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota şi fac parte din seriile „Human Extension” şi „Entropy”, prin care el explorează relaţia dintre om şi tehnologie.

One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animaţii cu video mapping articulează universul din picturile acestuia.

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria „Human Extension”, care va fi găzduită în recepţia Globalworth Tower până pe 7 august, urmând ca între 8 şi 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeaşi colecţie.

În perioada 18 şi 24 august, vor fi expuse lucrări din seria „Entropy”.

Victor Fota pictează în ulei pe pânză, iar lucrările lui au influenţe flamande şi explorează relaţia dintre om şi tehnologie. Expoziţia este augmentată prin intermediul Artivive App, iar animaţiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.