Prima carte în bandă desenată cu Batman, lansată în 1940, un exemplar care a fost cumpărat cu 3.000 de dolari în 1979, a atins preţul record la licitaţie de 2,2 milioane de dolari, în Dallas, pe 14 decembrie, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bob Kane şi Bill Finger sunt creatorii lui Batman în 1940. Banda desenată a fost distribuită cu 10 cenţi pentru un număr. 

Exemplarul cu prima bandă desenată cu omul-liliac a atins 2,2 milioane de dolari, la mai mult de 80 de ani de la lansare. 

Fostul proprietar al exemplarului, Billy T. Giles, a avut fler când a cumpărat-o cu suma de 3.000 de dolari de la proprietarul librăriei Camelot din Houston, în 1979. 

Milioane de spectatori care au văzut fiecare dintre filmele din franciză, de la cele realizate de Tim Burton, până la cele ale lui Christopher Nolan, au contribuit la creşterea valorii acestei benzi desenate, creată de William, fiul lui Billy. 

Înainte de Crăciun, exemplarul cu numărul 1 "Batman" fusese deja prezent în mai multe licitaţii. În acest prim număr, editorul DC Comics a prezentat şi personajulele negative Joker şi Catwoman, alături de Bruce Wayne şi Robin, fidelul acolit. 

Un exemplar al primei cărţi de benzi desenate în care a apărut personajul Batman, adjudecat în noiembrie 2020 contra sumei de 1,5 milioane de dolari, deţinea recordul pentru cea mai scumpă bandă desenată cu omul-liliac.  

Cumpărătorul acestui lot, potrivit Heritage Auctions din Dallas, a vrut să rămână anonim. 

Ttilul de cea mai scumpă bandă desenată din lume este încă deţinut de Action Comics #1, vândut pentru 3,2 milioane de dolari în 2014.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.