Nominalizările la premiile Olivier pe 2019, recompensele cele mai importante din industria de teatru din Marea Britanie, au fost anunţate marţi, la Londra, unde musicalurile "Company" şi "Come From Away" au primit cele mai multe propuneri, câte nouă, iar actriţa Gillian Anderson a fost remarcată pentru rolul din "All About Eve".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte drama "The Inheritance", de Matthew Lopez, a primit opt nominalizări, inclusiv la categoriile "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru Vanessa Redgrave şi "cel mai bun regizor" pentru Stephen Daldry, potrivit Deadline. 

Gillian Anderson a primit a treia nominalizare, pentru "All About Eve", în timp ce Ian McKellen a punctat a 11-a nominalizare, pentru "King Lear". 

Actorul David Suchet a adăugat celor opt menţiuni anterioare la categoria "cel mai bun actor" şi pe cea pentru rolul din piesa lui Arthur Miller "The Price".

De asemenea, la categoria "cea mai bună actriţă" mai concurează Eileen Atkins ("The Height Of The Storm"), Patsy Ferran ("Summer And Smoke"), Sophie Okonedo ("Antony And Cleopatra") şi Katherine Parkinson ("Home, I’m Darling"). 

"Cel mai bun actor" va fi ales dintre Arinzé Kene ("Misty"), Kyle Soller ("The Inheritance"), şi Adam Godley, Ben Miles şi Simon Russell Beale care au fost nominalizaţi pentru "The Lehman Trilogy". Producţia de la National Theatre a primit şi o nominalizare pentru regia lui Sam Mendes. 

La categoria "cel mai bun regizor" vor mai concura Marianne Elliott ("Company"), Stephan Daldry ("The Inheritance"), Christopher Ashley ("Come From Away") şi Rebecca Frecknall ("Summer And Smoke").

Gala premiilor Olivier va avea loc pe 7 aprilie, la Royal Albert Hall, şi va fi transmisă prin intermediul ITV, Magic Radio şi Facebook. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.