Postul Mezzo va difuza, între 5 septembrie şi 27 octombrie, trei concerte, preluate integral în premieră, din cadrul ediţiei 2019 a Festivalului Internaţional "George Enescu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele transmise sunt: Simfonia a III-a de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu, şi lucrarea compozitorului român Adrian Pop - „Solstice” pentru orchestră. Doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni români ai momentului vor putea fi urmăriţi în aceste concerte: dirijorul Gabriel Bebeşelea şi pianista Alexandra Silocea.

Concertele vor fi transmise pe Mezzo live HD conform programului anunţat pe site-ul https://www.mezzo.tv/en/tv-schedule. Parteneriatul cu Mezzo datează din 2007, dar din 2009 este prima oară când Mezzo preia concerte integral de la Festivalul "Enescu", datorită calităţii înregistrărilor.

Primul concert transmis este cel al Orchestrei Naţionale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze, dirijată de maestrul Lawrence Foster. Concertul a avut loc la Ateneul Român, pe data de 3 septembrie 2019, şi a avut în program următoarele lucrări: Adrian Pop - „Solstice” pentru orchestră; Chopin - Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian şi orchestră op. 11 şi Lutosławski - Concert pentru orchestră.

Următoarele transmisiuni sunt cele două concerte susţinute de Orchestra Simfonică Academică De Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia. Primul concert susţinut de această orchestră l-a avut dirijor pe Gabriel Bebeşelea şi solist pe violonistul Ray Chen, iar din program au făcut parte lucrări de Enescu, Korngold şi Ceaikovski. Al doilea concert, dirijat de Vladimir Jurowski, a avut-o ca solistă pe pianista Alexandra Silocea. Alături de Simfonia a II-a în la major a lui Enescu, în program au mai fost lucrări de Retinsky şi Şostakovici.

Ediţia cu numărul XXIV a Festivalului a fost un maraton muzical, care a adunat în jurul numelui lui George Enescu 2.500 de artişti de talie mondială, din peste 50 de ţări, în 84 de concerte şi a durat 23 de zile.

Cea mai extinsă ediţie de până acum s-a desfăşurat în Bucureşti, 10 oraşe din ţară şi şase oraşe din lume, captând atenţia unui număr total estimat de 250.000 de iubitori ai muzicii, care s-au bucurat de atmosfera festivalului în sălile de concerte, în transmisiuni live, concerte alternative, evenimente inspirate de muzică în întreg oraşul şi în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.