Serviciul poştal ucrainean, Ukrposhta, anunţă că intenţionează să emită un nou timbru pentru a onora Antonov-225 Mriya (Mriya înseamnă „vis” în ucraineană), care a fost cel mai mare avion cargo din lume înainte de a fi distrus într-un atac asupra aeroportului Hostomel, lângă Kiev, imediat după ce Rusia şi-a lansat invazia, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timbrul a fost conceput de Sofia Kravchuk, în vârstă de 11 ani, care a participat la un concurs înainte de război în care copiii erau întrebaţi „Ce este Ucraina pentru mine?”, a precizat serviciul poştal într-o postare pe canalul său Telegram.

Un timbru reprezentând un soldat ucrainean cu degetul mijlociu ridicat către crucişătorul Moskva, nava rusească scufundată în Marea Neagră, a fost emis de Poşta ucraineană, devenind un obiect de colecţie şi un simbol al „victoriei”. Pe 13 aprilie, Volodimir Zelenski a prezentat timbrul poştal. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.