"Portrait of a Youth Holding a Roundel" al lui Sandro Botticelli, unul dintre cele trei portrete ale maestrului renascentist aflate în colecţie privată, a fost vândut la Sotheby's pentru 92,2 milioane de dolari, devenind al doilea cel mai scump maestru după Da Vinci, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul tânărului care ţine un medalion a fost adjudecat joi, la New York, pentru echivalentul a 76,2 milioane de euro, taxe incluse, la finalul unei vânzări puţin disputate. 

Tabloul lui Botticelli a fost realizat la finalul anilor 1470 - începutul anilor 1480. El a fost cumpărat de actualul proprietar în 1982, pentru 810.000 de lire sterline. În ultimele decenii, a fost împrumutat mai multor muzee, între care National Gallery din Londra şi Metropolitan Museum of Art din New York.

Preţul de achiziţie al tabloului se apropie de "Les Meules" al lui Claude Monet, tablou din seria mitică a părintelui impresionismului, care a fost vândut pentru 110,7 milioane de euro la Sotheby's New York. 

Dar pentru Renaştere, acest portret este pe locul doi, după "Salvator Mundi", care a fost vândut la Christie's contra sumei de 450,3 milioane de dolari în 2017, în ciuda unei atribuiri a lui Leonardo da Vinci contestată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.