Portalul Lozinci.ro - un proiect social, non-profit şi apolitic, care centralizează lozincile scandate în stradă, indiferent de natura lor, de la toate protestele de amploare care au loc în România - a adunat, până marţi, 1.871 de lozinci fotografiate şi 254 scandate de la manifestaţiile din ianuarie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pagina de internet creată adună lozincile şi textele scrise pe pancartele de la manifestaţiile din ianuarie 2012 (secţiunea proteste antiputere), din februarie 2012 (proteste anti-A.C.T.A), din noiembrie 2015 (protestele anticorupţie) şi din ianuarie 2017 (proteste antigraţiere). 

Fotografiile de la proteste au fost preluate de pe pagini personale de Facebook, blog-uri sau website-uri de ştiri. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Administratorii paginii online justifică alegerea prin faptul că lozincile au capacitatea de sintetiza toate nemulţumirile/ solicitările protestatarilor, pentru că mesajele protestatarilor reflectă de cele mai multe ori doleanţele unei naţiuni întregi, pentru că indiferent care sunt motivele încetării protestelor, doleanţele nu trebuie date uitării şi pentru că este important să existe o mărturie a protestelor care au declanşat schimbări în societate.

Luni, criticul de artă Pavel Şuşară a anunţat că intenţionează să realizeze o expoziţie şi un album cu pancartele şi recuzita manifestanţilor de la protestele faţă de OUG 13 care au avut loc în toată ţara şi face un apel către demonstranţi să nu arunce materialele şi să le depună la sediul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din bulevardul Kiseleff nr.30.

Zeci de mii de români au protestat timp de mai multe zile în ţară şi în străinătate faţă de ordonanţa de urgenţă care priveşte modificarea codurilor penale şi proiectul de lege pentru graţiere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.