Cea de-a cincea ediţie a evenimentului Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti va avea loc între 11 şi 14 octombrie, iar în program sunt incluse spectacole bazate pe istorii personale din diferite oraşe ale ţării, cu protagonişti care fac parte din comunităţi maghiare, moldoveneşti, rome sau tătărăşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele vor fi jucate la Arcub Gabroveni şi la Teatrul Mic.

La Teatrul Mic, pe 11, 13 şi 14 octombrie, de la ora 19.00, va fi prezentată „Trilogia anilor dispăruţi”, de Peca Ştefan, în regia Anei Mărgineanu, care se centrează pe trei ani care au marcat istoria recentă a României: 1989 - anul căderii Zidului Berlinului şi al Revoluţiei Române, 1996 - anul speranţei, când pentru prima dată alegerile au adus la putere un guvern non-comunist, şi 2007 - anul în care România a intrat în Uniunea Europeană. 

La Arcub, pe 13 şi 14 octombrie, de la ora 20.00, va fi prezentat „Jurnal de România”, un concept de Carmen Lidia Vidu. Proiectul se bazează pe interviuri cu actorii din diferite oraşe din România ale căror opinii nefiltrate, fie ele personale, civice sau sociale regizoarea sunt expuse pentru a oferi „fotografia mai mare” a unor oraşe de provincie.

Pe lângă producţiile teatrale, la Bucureşti vor fi aduse şi cântece de dragoste din ţări europene de către compania britanică Action Hero - care a petrecut şase luni pentru a le înregistra şi a găsi esenţa umană a conceptului de Europa. Pe 12, 13 şi 14 octombrie, în Piaţa Roma, grupul Action Hero va prezenta performance-ul „Oh, Europa”, de la ora 11.00.

Programul este completat de ateliere, dezbateri şi proiecţii.

Bilete se pot achiziţiona online, de pe site-ul bilet.ro, sau de la casele de bilete Arcub şi Teatrul Mic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.