Chitaristul trupei The Who Pete Townshend a anunţat că romanul său de debut "The Age of Anxiety", o "meditaţie extinsă despre geniul maniacal şi despre arta întunecată a creativităţii", va fi publicat în noiembrie, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compozitorul a spus că s-a hotărât acum 10 ani să "creeze o magnum opus care să combine opera, cu instalaţia de artă şi cu romanul". Romanul este finalizat şi a fost achiziţionat de editura Hodder & Stoughton, imprintul Coronet, care pregăteşte cartea, urmată de instalaţia de artă. 

"Sunt un cititor avid şi m-am bucurat într-adevăr să o scriu. Sunt de asemenea bucuros să spun că mare parte din muzică este compusă, gata de a fi lansată. Este extraordinar de incitant", a spus Townshend.

Editorul de la Coronet Mark Booth a numit "The Age of Anxiety" - "un roman rock grozav". 

"Romanul redă nebunia din industria muzicală şi afişează simţul umorului al lui Townshend şi unul fin pentru dialog. Prima dată concepută ca o operă, "The Age of Anxiety" se ocupă de teme mitice, precum labirintul, şi abordează teme precum nebunia divină şi copiii demult pierduţi", spune Booth. "Halucinaţiile şi sunetele bântuie acest roman, care la un prim nivel este o meditaţie extinsă a geniului maniacal şi a artei întunecate a creativităţii". 

Townshend, care în prezent lucrează cu colegii de trupă la primul album al The Who după 13 ani, are un trecut legat de editare: în 1977, el a înfiinţat propriul imprint, Eel Pie Publishing şi a deschis o librărie numită Magic Bus în Richmond, care a rămas deschisă sub numele Open Book.

În 1983, el a început să lucreze ca editor pentru Faber and Faber, şi a participat la mai multe cărţi de muzică inclusiv la memoriile cântăreţului Eric Burdon de la The Animals, la cartea lui Brian Eno - "More Dark Than Shark". În timp ce a lucrat pentru Faber, el s-a împrietenit cu scriitorul William Golding, autorul cărţii "Împăratul muştelor", şi cu poetul Ted Hughes, cu care a colaborat la un musical după cartea pentru copii "the iron Man" în 1989. 

Townshend a mai scris ficţiune înainte, publicând o colecţie de povestiri scurte, "Horse’s Neck", în 1985. Romanul "Ray High and the Glass Household" nu a fost publicat niciodată, dar elemente din el au ajuns pe albumul său solo din 1993 "Psychoderelict".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.