Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) a marcat o etapă importantă în parcursul său de digitalizare prin finalizarea primei serii de cursuri gratuite de competenţe digitale în IT, desfăşurate în cadrul proiectului PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la învăţământ artistic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un număr de 265 de studenţi au finalizat cu succes acest program de formare, dedicat dezvoltării competenţelor esenţiale în era digitală.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Evenimentul care a marcat această realizare a avut loc în luna mai la UNMB şi a inclus ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire, alături de prezentarea direcţiilor viitoare ale proiectului. Diana Moş, rectorul UNMB, a subliniat importanţa acestei iniţiative: „Astăzi marcăm finalizarea unei etape foarte importante pentru proiectul PNRR, modernizarea infrastructurii digitale pentru asigurarea accesului la învăţământ muzical. În cadrul acestui proiect, aproape 200 de mii de euro au fost alocaţi pentru formarea de competenţe digitale, atât competenţe generale cât şi competenţe specific muzicale. Ne-am bucurat foarte mult de prezenţa studenţilor, dar şi a profesorilor noştri şi a reprezentanţilor personalului administrativ, pentru a-şi forma aceste abilităţi şi astfel pentru a putea beneficia de alte investiţii majore asigurate prin acest proiect, aparatură performantă şi tot felul de device-uri, în valoare de două milioane de euro. Sperăm ca, în acest fel, să ne aliniem la infrastructurile universităţilor celor mai avansate din Europa şi nu numai şi astfel, studenţii noştri, să aibă parte de cele mai bune condiţii pe care le putem oferi, acum, în secolul XXI”.

Prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiţă, Prorector UNMB şi managerul proiectului, a detaliat impactul concret al acestei etape: Toate aceste lucruri pe care le-au făcut studenţii noştri înseamnă o productivitate care se va duce prin proiect în modernizarea a 17 laboratoare şi institute şi, de asemenea, în aducerea la zi a şase cursuri şi actualizarea a şase cursuri care prin digitalizare vor facilita accesul deopotrivă la procesul educaţional dar şi la ceea ce înseamnă cercetarea în zona muzicală.

Cătălin Cernătescu, responsabil cu selecţia şi constituirea grupului ţintă, a evidenţiat rolul acestor cursuri în contextul socio-profesional actual: ”Parcurgerea acestor cursuri digitale şi apoi pe cele cu specific muzical în cadrul programelor post universitare, pot ajuta ulterior la accesarea unor cariere în aşa numitele “meserii emergente” care tot apar în acest context social profund digitalizat. Este un mare atuu la momentul actual să poţi să stăpâneşti nişte mijloace prin care te poţi autopromova, prin care poţi păstra o legătură constantă cu publicul ţintă căruia i te adresezi”.

„Având în vedere că universitatea noastră pune la dispoziţie tuturor membrilor aceste adrese instituţionale, platforma de outlook şi tot felul de beneficii şi mijloace care ar trebui, de fapt, să înlesnească procesul de predare, cred că sunt mai mult decât binevenite şi nişte cursuri care să ne înveţe cum să folosim aceste unelte tehnologice, de fapt”, a subliniat George Păiş, doctorand şi absolvent al cursurilor.

UNMB continuă dezvoltarea competenţelor digitale prin organizarea de cursuri postuniversitare cu aplicabilitate directă în domeniul artistic:
● Editare şi masterizare muzicală digitală;
● Competenţe digitale în promovare muzicală online;
● Competenţe digitale - Tehnoredactare partituri (Sibelius);
● Competenţe digitale în muzica bizantină - Tehnoredactare partituri psaltice.

Proiectul PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la învăţământ artistic”este promovat constant în cadrul manifestărilor artistice şi ştiinţifice în care UNMB este organizator sau partener, contribuind la consolidarea unei comunităţi academice adaptate exigenţelor secolului XXI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.