Un număr de 145 de echipe ce însumează aproximativ 2.000 de elevi din 77 de oraşe din ţară s-au înscris la cea de-a treia ediţie a competiţiei de robotică FIRST Tech Challenge România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema competiţiei internaţionale FIRST Tech Challenge din acest an este „FTC ROVER RUCKUS”, participanţii având misiunea de a crea roboţi pentru explorarea altor planete.

BRD FIRST Tech Challenge România va culmina în martie 2019 cu Campionatul Naţional de Robotică din Bucureşti şi Campionatul Mondial de Robotică din Detroit (SUA), unde România va fi reprezentată de echipele câştigătoare ale etapei naţionale.

După succesul primelor două ediţii şi după performanţa înregistrată anul acesta la Olimpiada Internaţională de Robotică din Mexic - locul 1 - numărul participanţilor a crescut. În 2017, au participat 54 de echipe din 33 de oraşe, care au adunat circa 800 de elevi, iar în 2018 au fost implicate 92 de echipe din 49 de oraşe, depăşind 1.400 de elevi.

În circuitul global al competiţiilor FIRST Tech Challenge, România se poziţionează pe locul 3 ca număr de echipe participante, după Statele Unite ale Americii şi China.

Dintre cele aproximativ 1.500 de licee din România, 8,8% (132 de licee) participă la FIRST Tech Challenge România cu cel puţin o echipă de robotică. 

Cei 2.000 liceeni participanţi la ediţia 2018-2019 provin atât din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, cât şi din localităţi mici ca Beclean, Eforie Sud, Pechea, Dorohoi şi Petrila. Cele mai multe echipe de robotică înscrise la FIRST Tech Challenge sunt din Bucureşti şi judeţele Prahova, Constanţa, Cluj-Napoca şi Timiş. Printre localităţile cu cel mai mic număr de locuitori reprezentate în ediţia din acest an se numără Ineu (jud. Arad), Ştei (jud. Bihor), Beclean (jud. Bistriţa-Năsăud), Dorohoi (jud. Botoşani), Eforie Sud (jud. Constanţa), Răcari, Găeşti şi Moreni (jud. Dâmboviţa), Pechea (jud. Galaţi), Petrila (jud. Hunedoara), Hârşova (jud. Iaşi), Urlaţi şi Vălenii de Munte (jud. Prahova) şi Jimbolia (jud. Timiş).

Cele 4 echipe câştigătoare ale ediţiei anterioare - XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, QuantumRobotics, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Qube de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi Technogods de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii, de la Detroit, unde echipele XEO si Technogods au reprezentat România în faza semifinalelor competiţiei internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.