Pavilionul de Artă Bucureşti - Art Safari 2017, care va avea loc în perioada 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), va prezenta, în 7.000 de metri pătraţi, peste 100 de standuri şi camere expoziţionale. Biletele la preţ promoţional se vând până pe 5 mai: 25 de lei, valabil o zi, şi 45 de lei pe toată durata evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia anuală de artă va fi alcătuită din Pavilionul Muzeal, Pavilionul Galeriilor, centrul de conferinţe Art Dialogue şi centrul de activităţi pentru copii Art Safari Kids.

Peste 100 de standuri şi camere expoziţionale - Pavilionul Galeriilor îşi va înnoi expoziţiile săptămânal, de-a lungul evenimentului. 

”Luchian şi Independenţii” - o mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian, cu prilejul Centenarului Luchian, reunind laolaltă sute de capodopere din muzee şi colecţii private, despre înnoirea ireversibilă pe care Luchian şi artiştii independenţi o aduc picturii româneşti la sfârşitul secolului XIX - este unul dintre evenimentele majore ale Pavilionului. 

Un alt focus al Art Safari este ”Romanian Artist - Expoziţia Centrală a Pavilionului Galeriilor”, curatoriată de Wim Waelput (KIOSK contemporary, Ghent, Belgia), un studiu despre tipologiile artistului român în ultimii 200 de ani, între comanda socială şi gustul colecţionarului, între convenienţe şi experiment. Artă importantă, de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu.

Programul zilnic este între 12.00-21.00, cu excepţia sâmbetelor, când programul este 12.00-00.00. 

Ediţiile anterioare au avut peste 60.000 de vizitatori. Anul trecut, expoziţia centrală a fost dedicată sărbătoririi Centenarului mişcării Dada. Au expus peste 16 muzee din Bucureşti şi din ţară în expoziţia centrală, iar colecţiile private au fost în număr de 21. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.