Patru opere de artă au dispărut din Palatul Bourbon, sediul Adunării Naţionale, potrivit inventarului anual, a confirmat o sursă pentru Canard Enchaîné.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările de artă sunt "declarate dispărute" în urma recensământului "efectuat de Serviciul afacerilor imobiliare şi patrimoniului la sfârşitul anului 2017", a confirmat preşedintele Adunării pentru AFP. 

Operele "erau agăţate pe pereţi în birouri", a precizat preşedinţia. Şi "cercetările până în prezent nu au permis localizarea lor". 

Este vorba despre o lucrare de Takis, care aparţine Fondurilor naţionale de artă contemporană, un tablou de Hervé Télémaque, un altul semnat de Richard Texier şi o gravură a unui autor necunoscut, ultimele trei aparţinând Adunării Naţionale. 

O plângere a fost depusă iar Brigada de represiune contra banditismului (BRB) a fost sesizată de Poliţia judiciară pariziană. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.