Patru membri interimari au fost numiţi, joi, în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) ”RomâniaFilm”, după ce Tudor Giurgiu, Eugen Mugurel Şerbănescu, Alexandru - Constantin Spătaru şi Valerica Florentina Poncea Andronescu au demisionat la jumătatea lunii octombrie, potrivit unor declaraţii ale consilierului Andrei Rus din Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar joi s-a finalizat procedura de numire interimară a patru membri care să îi înlocuiască şi, astfel, să fie deblochată situaţia administrativă de acolo”, a declarat Andrei Rus, la o conferinţă care a avut loc luni.

Roxana Diana Garet are experienţă juridică şi în producţia de film, Armand Cazacu are experienţă managerială în societăţi comerciale private şi se ocupă de proiectul Make a Point, Gabriela Albu, manager al sălii de cinema din Muzeul Naţional al Ţăranului Român, şi Alexandru Paul, cu experienţă în producţie de film, cunoscut ca fotograf, sunt cei patru care se vor alătura Codruţei Creţulescu, lui Ioan Hagy şi lui Marinel Pascu.

Cei patru vor fi interimari până la finalizarea procesului de recutrare conform legii, prin concurs, a Consiliului de Administraţie. Este vorba despre ”aproximativ cinci luni”, a mai spus Andrei Rus.

Contactat de News.ro, Adrian Mironescu, directorul general al RADEF a declarat că a primit ordinul din minister, însă nu a făcut precizări legat de noii membri. ”Nu-i cunosc, ca să pot spune ceva despre ei. Aştept prima întâlnire a CA”, a declarat el.

La jumătatea lunii octombrie, mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie al RADEF au demisionat. 

”Mi se pare că pierdem timpul”, a spus Tudor Giurgiu pentru News.ro pe 28 octombrie. ”Temerile pe care le-am avut înainte de a începe s-au adeverit. Regia este un organ în moarte clinică şi orice încercare de a o resuscita este sabotată Consiliul de Administraţie al RADEF a fost desemnat de ministrul Culturii, Corina Şuteu, în urma susţinerii unui concurs, pe 13 mai 2016.

RomâniaFilm a la începutul anilor '50, odată cu naţionalizarea cinematografiei româneşti, ca o companie de stat investită cu un rol important în domeniul finanţării producţiei de filme artistice, documentare, şi de desene animate româneşti şi în domeniul distribuţiei de filme româneşti şi de import, potrivit site-ului ministerului.interior, nu de conducere, ci de angajaţi, de căpuşele instituţiei”.

Regizorul Tudor Giurgiu este de părere că, pentru funcţionarea RADEF, era nevoie ca fiecare guvern de până acum să fi avut o ”abordare radicală”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.