Un judecător federal din Manhattan a decis miercuri să respingă patru dintre cele opt solicitări făcute de Woody Allen în procesul intentat Amazon.com Inc, iar cineastul este nevoit acum să demonstreze că gigantul de streaming a renunţat în mod incorect la contractele semnate pentru fiecare film în parte, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul a fost intentat de Allen care cere despăgubiri de 68 de milioane de dolari după ce Amazon a renunţat la contractul care prevedea producţia şi distribuţia a patru filme şi a refuzat să distribuie filmul pe care cineastul îl finalizase („A Rainy Day in New York”).

Judecătoarea Denise Cote a respins două acuzaţii de încălcare a acordului semnat în 2017, o acuzaţie de îmbogăţire fără justă cauză şi una de încălcare a contractului semnat pentru primul film, „A Rainy Day in New York”.

Allen, în vârstă de 83 de ani, a dat în judecată Amazon în luna februarie, susţinând că nu poate abandona planurile de distribuţie din cauza unor acuzaţii „fără fond” readuse în atenţia publică de fiica lui vitregă Dylan Farrow.

Acuzat că a molestat-o în 1992, când ea era copil, Allen a negat şi nu a fost găsit vinovat. Farrow a readus în discuţie acastă problemă în 2017, odată cu începutul mişcării #MeToo. 

„A Rainy Day in New York”, cu Timothée Chalamet, Elle Fanning şi Jude Law în distribuţie, va fi lansat în toamna aceasta în Franţa, Italia şi Germania.

În iulie, regizorul american Woody Allen a început filmările în San Sebastián pentru lungmetrajul „Rifkin’s Festival” (titlu provizoriu). Acest lungmetraj, al 51-lea al lui Allen, este produs de Mediapro Spania, cu care cineastul a colaborat pentru „Vicky Cristina Barcelona" (2008) şi „Midnight in Paris" (2011).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.