Dmitri Rybolovlev, miliardarul rus care deţine clubul de fotbal AS Monaco, a dat în judecată casa de licitaţii Sotheby's din New York pe care o acuză că a ajutat un dealer de artă elveţian să îl păcălească şi căreia îi cere despăgubiri de 380 de milioane de dolari, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul este cea mai recentă acţiune a lui Rybolovlev în cazul ce îl vizează pe Yves Bouvier. Omul de afaceri îl acuză pe elveţian că l-a escrocat privind achiziţia a 38 de lucrări de artă.

Rybolovlev a cumpărat în ultimul deceniu opere de artă în valoare de peste 2,1 miliarde de dolari. Relaţia lui cu Bouvier s-a deteriorat după ce l-a acuzat că „a sustras între 500 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari” în urma preţurilor mărite voluntar.

Miliardarul rus acuză acum Sotheby's pentru că a colaborat cu Bouvier, oferindu-i estimări supraevaluate în sprijinul preţurilor recomandate de Bouvier, potrivit documentelor depuse la un tribunal american.

Casa de licitaţii i-a sugerat lui Bouvier un număr de lucrări de artă care l-ar fi putut interesa pe Rybolovlev.

Un purtător de cuvânt al omului de afaceri rus, care a făcut avere în domeniul îngrăşămintelor după căderea Uniunii Sovietice, a confirmat pentru AFP depunerea plângerii, dar nu a oferit detalii.

„Cel mai recent proces al lui Rybolovlev nu are valoare”, a spus un reprezentant al Sotheby's.

O sursă apropiată casei de licitaţii a precizat că Sotheby's nu are cunoştinţă de acţiunile lui Bouvier privind operele cumpărate.

În noiembrie 2017, Sotheby's l-a acţionat în judecată pe Rybolovlev în Elveţia şi se aşteaptă ca sistemul de justiţie din această ţară să determine faptul că nu a fost implicată în nicio fărădelege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.