Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, marcată pe 30 iunie, în care subliniază că acestea trebuie folosite pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune şi nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul său, patriarhul a subliniat importanţa platformelor de socializare în timpul pandemiei, subliniind că acestea au slujit şi nevoilor credincioşilor care nu au putut participa fizic la slujbe.

„În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte”.

El a continuat: „Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm”.

Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, serbată anual pe 30 iunie, este „un prilej de a-i felicita pe toţi cei care utilizează platformele sociale pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare”, a mai spus patriarhul Daniel.

„Prin urmare, să folosim cu discernământ şi responsabilitate reţelele de socializare în duhul solidarităţii, respectului şi iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: «Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia»”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.