"Paris Photo New York", primul târg-expoziţie al Paris Photo care trebuia să aibă loc la New York între 2 şi 5 aprilie, a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat, joi, organizatorii. O decizie luată după anunţul Statelor Unite de a închide teritoriul american pentru cetăţenii europeni, cu excepţia celor din Regatul Unit, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

178 de galerii şi edituri, mai mult de o sută de parteneri media, instituţii şi artişti au anunţat că vor participa la prima ediţie americană. 

"Dar prioritatea noastră rămâne menţinerea siguranţei şi a sănătăţii expozanţilor şi vizitatorilor, şi suntem convinşi că această decizie este în interesul tuturor, al galeriilor, colecţionarilor, partenerilor şi amatorilor de fotografie", au explicat directoarea Florence Bourgeois şi directorul artistic Christoph Wiesner. 

Ei au precizat că vor "informa datele prevăzute". 

Paris Photo este cea mai mare întâlnire anuală pentru domeniul fotografiei de artă în Franţa. Târgul a reunit în noiembrie mai mult de 200 de expozanţi - 180 de galerii din 30 de ţări, şi 31 de editori - la cea de-a 23-a ediţie de la Grand Palais, în Paris. 

În aprilie 2019, Paris Photo a anunţat că lansează ediţia americană prezentată în colaborare cu The Association of International Photography Art Dealers (AIPAD), şi care va avea loc la Pier 94.

Fondată în 1979, la New York, AIPAD reprezintă mai mult de 120 de galerii de renume internaţional în domeniul fotografiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.