Papa Francisc a transmis rugăciunea şi apropierea sa faţă de familiile victimelor tragicului incendiu din Spitalul Judeţean de la Piatra-Neamţ, potrivit Vatican News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a exprimat în rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică apropierea faţă de tragediile din România şi Filipine, taifunul Vamco care a provocat inundaţii uriaşe. 

Papa Francisc a amintit de incendiul tragic de la Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ de sâmbătă unde pacienţi afectaţi de coronavirus erau trataţi. 

"Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei", a spus el, cerându-le celor prezenţi să se roage împreună.

Incendiul din nordul României a ucis 10 persoane şi a rănit alte 10, şapte dintre ele se află în stare critică. Focul a izbucnit în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ. 

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă. Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a fost rănit când încerca să salveze pacienţii a fost transportat duminică în Belgia, la Spitalul Regina Astrid. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.