Palatul Buckingham a prezentat săptămâna aceasta noua monogramă a reginei consoarte Camilla. Formată din două litere aurite cu o coroană deasupra, monograma are un "C", de la Camilla, şi un "R", de la regină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Designul monogramei a fost ales chiar de regina consoartă, care s-a bazat pe talentul profesorului Ewan Clayton, specialist în caligrafie la Royal Drawing School din Londra, şi al lui Timothy Noad, specialist în heraldică la College of Arms din Londra. 

Monograma Camillei va fi pe antetul oficial al Reginei Consoarte. Cu literele sale rotunjite, această monogramă pare mai ornamentată decât cea a regelui, care este rezervată clădirilor guvernamentale, documentelor de stat şi cutiilor poştale din Marea Britanie. 

Monograma regală, care este personală fiecărui monarh, este tipărită pe documente regale şi documentele de stat şi este folosită şi de departamentele guvernului britanic.

Tot cu litere aurii, monograma lui Charles III a fost concepută de College of Arms. Reprezintă un "C" al "Majestăţii Sale Charles III", iar litera "R" se referă la cuvântul latin "rex", care înseamnă rege.

A fost proiectată şi o versiune scoţiană a monogramei, pe care este aplicată coroana scoţiană. A fost aprobată de King-at-Arms Lord Lyon, ultimul dintre Marii Ofiţeri de Stat ai Scoţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.