Organizatorii Festivalului de Film de la Berlin au anunţat retragerea premiului „Alfred Bauer” din palmares, după ce în săptămânalul Die Zeit a fost publicat un articol în care este susţinut că primul director al Berlinalei a avut un rol important în perioada nazistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul „Alfred Bauer” pentru noi perspective în arta cinematografică a revenit în ultimii ani unor cineaşti precum Park Chan-wook, Lav Diaz, Agnieszka Holland (2017), Marcelo Martinessi (2018) şi Nora Fingscheidt (în 2019).

„În articolul de astăzi al săptămânalului Die Zeit, sunt citate surse care pun într-o nouă lumină rolul lui Alfred Bauer, primul director al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Interpretarea acestor surse sugerează că el a deţinut o poziţie impotantă în timpul perioadei naziste. Având în vedere aceste noi descoperiri, Berlinala va suspenda premiul «Ursul de Argint Alfred Bauer» cu efect imediat”, se arată în anunţul publicat miercuri pe site-ul festivalului.

Reprezentanţii Berlinalei apreciază cercetarea făcută de ziar şi spun că „vom profita de ocazie pentru a începe o cercetare mai profundă în istoria festivalului cu sprijinul experţilor externi”.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 20 februarie - 1 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.