Membrii Orchestrei Simfonice din Chicago, una dintre cele mai renumite din Statele Unite, au intrat în grevă luni, după 11 luni de discuţii privind reducerea salariilor. Muzicienii afirmă că angajatorul lor caută să le taie salariile şi alte beneficii sociale în ciuda creşterii veniturilor, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Riccardo Muti, directorul muzical, şi-a exprimat sprijinul pentru grevişti. Conducerea estimează că atitudinea artiştilor este cea care pune în pericol viitorul orchestrei, una dintre cele mai bune din lume. 

"Conducerea încearcă să reducă prestaţiile de bază şi să anuleze drepturile noastre garantate la pensie, ceea ce i-ar afecta pe membri noştri şi ar pune în pericol chiar viitorul orchestrei", a declarat contrabasistul Steve Lester care conduce negocierile în numele muzicienilor. 

Acesta intenţionează să protesteze în faţa sediului orchestrei din Chicago până când un acord va fi găsit. 

Consiliul de administraţie al orchestrei s-a declarat dezamăgit de această grevă în plină stagiune. Potrivit Consiliului, solicitările muzicienilor sunt "nerezonabile şi în detrimentul viitorului orchestrei pe termen lung". 

În timp ce următorul concert este programat marţi, Helen Zell, preşedinta Consiliului de administraţie, a asigurat că nu este prevăzută nicio anulare până acum. 

Directorul muzical al orchestrei, italianul Riccardo Muti, este de partea celor care protestează. "Înţeleg nevoile lor şi modul în care ar trebui trataţi, ei care sunt printre cei mai buni muzicieni din lume", a scris el într-o scrisoare către Consiliu. "Sper că artiştilor li se va oferi liniştea şi pacea de care au nevoie pentru a-şi face meseria", a adăugat el. 

Membrii Operei lirice din Chicago, apăraţi de acelaşi sindicat, au lansat în octombrie 2018 o grevă similară în faţa politicii de reducere a costurilor adoptate de conducerea lor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.