Orchestra Naţională Simfonică a României va susţine un turneu în Statele Unite în perioada 6 - 16 ianuarie, iar trompetistul Wynton Marsalis va fi solist în două dintre concerte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul din Statele Unite cuprinde şapte concerte, primele în Florida, la Palm Beach, Miami şi Fort Myers, apoi la Detroit şi New Jersey, punctul culminant fiind Lincoln Center din New York, unde invitat special va fi trompetistul Wynton Marsalis.

Concertele vor fi dirijate de Cristian Măcelaru, iar violoncelistul Adrian Ioniţă va fi solist, cu excepţia celor de la New York, de pe 11 şi 12 ianuarie, al căror protagonist va fi celebrul trompetist american.

Orchestra Naţională Simfonică a României, formată din cei mai valoroşi membri ai generaţiilor de absolvenţi ai Orchestrelor Naţionale de Tineret, a primit invitaţia de a efectua la începutul anului 2019 un turneu - în premieră pentru o orchestră simfonică din România - în Statele Unite ale Americii.

Organizator al turneului este Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

În plus, pe 15 ianuarie, ansamblul Violoncelissimo creat şi condus de Marin Cazacu va susţine un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale la Washington.

Orchestra Naţională Simfonică a României a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate, la Linz, Salzburg, Chişinău, Geneva, Paris, Lyon, Rouen, Nantes şi Bruxelles, acumulând o bogată experienţă nu doar în interpretarea repertoriului clasic, ci şi în alte stiluri muzicale, precum pop, rock-simfonic, jazz sau muzică de film, colaborând cu nume ca Pinchas Zukerman, David Garrett, Sarah Chang, Cristian Mandeal şi Vladimir Cosma.

Cristian Măcelaru este director muzical al festivalului Cabrillo, iar începând din stagiunea 2019/2020 va fi dirijor şef al WDR Sinfonieorchester din Köln.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.