Cu două luni înainte de finala Eurovision, ediţia a 66-a, care va avea loc pe 14 mai la Torino, Orchestra Kalush, care va reprezenta Ucraina, se află în fruntea prognosticurilor, într-un moment în care ţara se află sub bombardamentele unei violente ofensive ruseşti lansate la sfârşitul lunii februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidatul ucrainean este Orchestra Kalush, ai cărei muzicieni vor interpreta un cântec de leagăn rap, "Stefania". 

Casele de pariuri îi dădeau marţi 34% şanse de a câştiga această ediţie şi doar 17% pentru locul doi în clasament, duo-ul italian format din Mahmood şi Blanco. Podiumul este completat de Suedia cu Cornelia Jakobs (8%). Franţa se află pe locul 11, cu „Fulenn”, melodia în bretonă a grupării Alvan & Ahez.

Pronosticul caselor de pariuri sugerează un vot masiv în favoarea Ucrainei în seara zilei de 14 mai. O formă de sprijin internaţional pentru ţara bombardată de Rusia de mai bine de o lună. Acesta din urmă a fost exclusă oficial de la Eurovision la sfârşitul lunii februarie.

Participarea orchestrei Kalush a fost confirmată luni de organizatorii Eurovision. 

Producătorul executiv, Simona Martorelli, a declarat că delegaţia ucraineană a confirmat participarea şi a trimis la timp toate documentele cerute. „Este admirabil, ţinând cont de situaţie”, a subliniat Martorelli. 

Fiecare ţară participantă îşi votează candidatul favorit în timpul finalei, iar votul este împărţit între votul publicului şi cel al unui juriu naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.