Orchestra de Cameră Radio îşi va încheia miercuri stagiunea 2018 - 2019 cu un concert dirijat de Cristian Mandeal şi care va cuprinde compoziţii Frederick Delius, Jean Sibelius şi Gabriel Fauré.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul va debuta cu fragmentul orchestral „The Walk to the Paradise Garden”, semnat de compozitorul britanic Frederick Delius, parte operei „A Village Romeo and Juliet”, o versiune modernă a tragediei lui Shakespeare.

Vor urma „Pelléas et Mélisande” a lui Sibelius – considerat cel mai mare compozitor finlandez -  bazată pe piesa de teatru scrisă de laureatul premiului Nobel pentru literatură Maurice Maeterlinck. Lucrarea a fost compusă în 1905 şi interpretată pentru prima oară în acelaşi an, la Helsinki, cu Sibelius însuşi la pupitrul dirijoral. Povestea tragică a iubirii nepermise între cele două personaje principale (Mélisande fiind soţia fratelui lui Pelléas) a inspirat numeroşi muzicieni de-a lungul timpului. Celebrul compozitor francez Claude Debussy a compus o operă, Gabriel Fauré a compus o suită, compozitorul austriac Arnold Schoenberg a imaginat un poem simfonic şi, în 2013, apreciatul compozitor francez de muzică de film Alexandre Desplat a creat o simfonie concertantă pentru flaut şi orchestră.

În cea de-a doua parte a serii va fi prezentat „Recviem”, de Gabriel Fauré, lucrare interpretată pentru prima oară în biserica La Madeleine din Paris, în 1888, şi ulterior, interpretată inclusiv la înmormântarea compozitorului, în 1924.

La Sala Radio, „Recviemul” va fi interpretat cu participarea sopranei Cristina Grigoraş, a baritonului Bella Sandor şi a Corului Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu.

Biletele pot fi cumpărate din reţeaua bilete.ro şi de la casa de bilete a Sălii Radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.