Opere de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko, Alberto Giacometti, care au aparţinut unui cuplu de miliardari newyorkezi, vor fi în curând vândute la licitaţie de Sotheby's pentru o valoare estimată la 600 de milioane de dolari, a anunţat joi casa, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charles Stewart, PDG al Sotheby's, a spus că este vorba de un total de 65 de opere. Lucrările vor fi vândute în noiembrie 2021 şi în mai 2022. 

Casa de vânzări a precizat că suma totală de 600 de milioane de dolari reprezintă cea mai mare evaluare făcută vreodată pentru vânzarea unei colecţii de artă contemporană şi modernă.                

Colecţia a aparţinut magnatului în domeniul imobiliar Harry Macklowe şi fostei lui soţii Linda, dar justiţia nu a putut să stabilească valoarea sa în timpul divorţului foarte mediatizat din 2010.  

„Le Nez” de Giacometti şi „N°7” de Rothko ar putea fi vândute cu 70 de milioane de dolari fiecare, potrivit Sotheby's.

Celebra „Nine Marilyns” a lui Warhol a fost estimat între 40 şi 60 de milioane de dolari. O sculptură din sârmă şi tablă de Picasso, concepută drept un monument funerar pentru a zecea comemorare a morţii poetului Guillaume Apollinaire în 1918, ar putea să fie negociată la 20 de milioane de dolari. 

Stewart a promis o licitaţie "istorică" şi un eveniment care "va marca piaţa de artă şi istoria de 277 de ani a casei Sotheby's".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.