Opera din Sydney, după luni pauză impusă de pandemie, va relua reprezentaţiile şi se pregăteşte să primească, pentru prima dată din martie anul trecut, spectatori, dar cu mască, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Văduva veselă", a cărei premieră va avea loc marţi în faţa unei audienţe limitate, 75% din capacitate, este un semn de speranţă pentru o industrie a spectacolului oprită de la debutul pandemiei de coronavirus, a spus pentru AFP Lyndon Terracini, director artistic al operei. 

"A reveni în săli a fost foarte emoţionant pentru întreaga echipă", a mai spus el. "Cred că de-a lungul acestui an alte opere se vor redeschide rapid şi oamenii vor reveni în sălile noastre cu speranţă", a adăugat Terracini. 

Spectacolele în interior nu au fost strict interzise în ultimele luni, însă opera nu şi-a deschis porţile pentru public şi a trebuit să amâne reluarea spectacolelor din cauza creşterii la nivel local a numărului de cazuri de Covid-19 în decembrie.               

De atunci, masca este obligatorie în sălile de spectacol şi autorităţile ar putea lua măsuri mai drastice dacă focarul local nu se stinge.        

"Nu ştiu ce se va întâmpla", spune Julie Lea Gppdwin, soprana care va conduce opera cu Alexander Lewis, fiind entuziastă la ideea de a reveni pe scenă după nouă luni de incertitudine. 

Australia a înregistrat 28.400 de cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei, dintre care 909 morţi, la o populaţie de 25 de milioane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.