Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă faţă de 449.720 vineri şi 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despr estarea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicare testelor. 

Emisfera nordică se află într-un "moment critic" al pandemiei de Covid-19, a avertizat duminică directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie exponenţială de cazuri. 

"Un număr prea mare de ţări cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta face ca spitalele şi centrele de ingrijire să fie aproape sau şi-au depăşit capacităţile şi suntem abia în octombrie", a adăugat el. 

El a estimat că "următoarele luni vor fi foarte dificile" în contextul în care "unele ţări se află pe un drum periculos". 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.