Octavian Ursulescu, care deseori a prezentat-o pe Cristina Stamate în spectacole, a mărturisit pentru News.ro că Alexandru Arşinel abia a condus sicriul Stelei Popescu că este nevoit acum să facă acelaşi lucru şi pentru Cristina Stamate, o altfel de actriţă de estradă, care introducea în momentele ei nu doar partea veselă a vieţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am cunoscut-o deseori parteneră în spectacolele pe care le prezentam. Trebuie să mărturisesc că mă întristează blestemul acesta al Teatrului de Revistă. Este o lovitură. Abia a părăsit teatrul sicriul Stelei Popescu, este prea mult. Nu ştiu ce va fi, mai ales că Teatrul "Constantin Tănase" se pregătea de turneu în Spania. Sunt convins că românii de acolo îi vor primi cum ştiu mai bine", a declarat Octavian Ursulescu pentru News.ro. 

El a continuat: "Cristina Stamate a fost un alt gen de actriţă de revistă. Ea a fost cea care amintea în spectacolele ei nu doar bucuria vieţii ci şi momentele triste, vorbea de părinţii uitaţi. Aurel Storin i-a scris cele mai multe dintre acele texte". 

"Dumnezeu să o odihnească şi să le dea putere artiştilor de la Teatrul "Constantin Tănase", pentru că ne vom da seama mai târziu că am fost contemporani cu unii dintre cei mai mari actori", a adăugat Octavian Ursulescu. 

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de săptămâna trecută. Ea avea vârsta de 71 de ani.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", avea "vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.