Obiecte ale prinţesei Marina Sturdza, între care s-au numărat lucrări de artă contemporană, piese de artă decorativă de epocă, obiecte de mobilier şi bijuterii au fost adjudecate cu un total de 65.485 de euro la licitaţia caritabilă organizată de Artmark, marţi, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de adjudecare la această licitaţie a fost de 86%, iar cel mai valoros obiect vândut a fost un pandantiv din aur Joseph Resch, bijutier al Casei Regale, ornat cu cifrul lui Carol I, diamante şi email - piesă de colecţie. Pandantivul a fost adjudecat cu 7.000 de euro, peste valoarea estimată, de 2.000 - 3.000 de euro, potrivit site-ului Artmark.

Între cele mai valoroase piese care au fost adjudecate se numără: o lucrare de Horia Bernea, acuarela pe hârtie „Coloană”, datată în 1990 (3.750 de euro), un paravan cu decoruri florale de inspiraţie flamandă, de la sfârşitul secolului XVIII (3.000 de euro), ţesătura lipită pe hârtie „Vară”, de Lena Constante-Brauner (2.250 de euro), dar şi o canapea în stil Louis Phillippe, din lemn de nuc, datată în prima jumătate a secolului XIX (1.600 de euro).

Potrivit dorinţei Marina Sturdza, toate fondurile strânse în urma acestei licitaţii vor fi direcţionate către fundaţiile sprijinite de-a lungul vremii de către prinţesă: Hope and Homes for Children, Fara Orphans Fund, The Hospices of Hope, Pro Patrimonio şi Fundaţia Sfântul Dimitrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.