Opera „The Squall”, de Demeter H. Chipăruş, apariţie rară pe piaţa românească de artă şi unul dintre cei mai cunoscuţi sculptori Art Deco, a fost vândută, joi seară, cu 10.000 de euro în Licitaţia de Romantism şi Art Nouveau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opera realizată din bronz pictat şi fildeş sculptat a avut o estimare de 3.000-4.000 de euro.

Recunoscut pentru creaţiile sale delicate, surprinzând clipe diafane de eleganţă feminină de început de secol, artistul botoşănean Demeter Chipăruş este tranzacţionat la nivel internaţional pentru sute de mii de euro (în 2016, sculptura „Thais”, semnată de Demeter Chipăruş, a fost adjudecată la Casa de Licitaţii Christie’s pentru 261.000 de euro. În România, recordul de adjudecare este deţinut de „Dansatoarea asiriană”, adjudecată pentru 15.000 de euro la Casa Artmark, tot în 2016).

Monumentală lampă Daum Nancy, Art Nouveau, decorată cu flori roşii Celosia Cristata, cca. 1900, atelier francez, a fost adjudecată cu cel ami mare preţ al serii, 13.000 de euro, după o estimare între 6.000 şi 8.000 de euro. 

Un gheridon în manieră Louis XV, ornat cu panouri din porţelan, pictate cu scenă centrală „Le Triomphe De L’Amour”, în maniera Angelica Kuaffman, estimat între 9.000 şi 16.000 de euro, are un preţ post-licitaţie de 9.000 de euro. 

Cabinet Louis Majorelle din lemn de mahon, Art Nouveau, cca. 1900, atelier francez, a fost adjudecat la 6.000 de euro. Cu acelaşi preţ a fost vândută o rară pereche de sfeşnice din argint, cu două lumini, meşter Hermann Südfeld, ornată cu personaje în îmbrăcăminte medievală, cca. 1880-1900, atelier Viena. 

O opulentă brăţară de aur, decorată cu diamante, atelier italian, a fost vândută la 4.500 de euro. 

Licitaţia de Romantism şi Art Nouveau a cuprins 151 de loturi, piese de colecţie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.